INFLITRADO EN EL KKKLAN

 -Director: Spike Lee



-Guió: Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott, Spike Lee; Basada en el llibre "Black Klansman" de Ron Stallworth



-Actors principals:

- John David Washington com a Ron Stallworth

- Adam Driver com a Flip Zimmerman

- Laura Harrier com a Patrice Dumas

- Topher Grace com a David Duke

- Jasper Pääkkönen com a Felix Kendrickson


-Any : 2018



-Durada: 2h i 14 min

-Context històric en el que està inspirat:

Als anys 70, el KKK intentava mantenir la supremacia blanca i oposar-se als canvis socials del moment en la societat nord-americana. Iniciaren marxes i protestes, violència contra activistes dels drets civils i atemptats terroristes, com l'assassinat dels joves activistes Michael Schwerner, James Chaney i Andrew Goodman l'any 1964.

En aquesta dècada el KKK estava lluny de ser una organització unificada i centralitzada, ja que es podien diferenciar diversos grups amb diferents ideologies i graus d'activitat. A més, l'organització ha experimentat diverses resurreccions i declivis al llarg de la seva història.



-Sinopsi:

La pel·lícula tracta sobre la infiltració d’un policía en la secta de KKK amb la finalitat d'elaborar una investigació. Aquesta està dirigida pel policía Ron Stallworth, un afroamericà qui guiarà al seu company dins l’aventutra.

Es posaràn al límit i viuràn experiències extremes i angustioses per desmantellar el tripijoc que tenen muntat.




-Estil Cinematogràfic:

És de gènere policíac i còmic, a la vegada s’involucra en un tema delicat  com és el racisme.




-Premis:

La pel·lícula va rebre aclamació universal i va ser guardonada amb premis com el Gran Premi del Jurat al Festival de Cinema de Cannes. Adam Driver, actor que representava a Flip, va ser nominat a l'Oscar com a millor actor secundari per la seva notable interpretació.






 


Comentarios

Entradas populares