EL BUENO EL FEO Y EL MALO



- Títol Original: Il buono, il brutto, il cattivo

- Títol en Català: El bo, el lleig i el dolent

- Director: Sergio Leone

- Guionistes: Sergio Leone, Luciano Vincenzoni, Agenore Incrocci, Furio Scarpelli

- Productor: Alberto Grimaldi

- Música: Ennio Morricone

- Duració: 161 minuts

- Gènere: Western

- Any de Producció: 1966

- País de Producció: Itàlia, Espanya, Alemanya de l'Oest

- Lloc de Gravació:  es va gravar principalment a Espanya, amb escenes rodades a la regió d'Andalusia, així com al desert de Tabernas (Almeria) i a Burgos.


- Actors Principals

     - Clint Eastwood: El Bo (Blondie)

     - Eli Wallach: El Lleig (Tuco)

     - Lee Van Cleef: El Dolent (Sentenza / Àngel Ulls)


-Sinopsi:

Ambientada durant la Guerra Civil Americana, El Bueno, el Feo y el Malo segueix tres pistolers que formen una aliança inestable mentre busquen un tresor confederat amagat en un cementiri. Cadascun té una peça de la informació necessària per trobar-lo, la qual cosa els obliga a treballar junts tot i les seves diferències i traïcions constants dificultan el seu objectiu. Blondie (El Bo) és un caçador de recompenses amb un fort sentit de la justícia, Tuco (El Lleig) és un bandit còmic i oportunista, i Sentenza (El Dolent) és un assassí despietat que persegueix el tresor per motius personals.


- Opinió personal:

El Bueno, el Feo y el Malo és una obra mestra del gènere western i una icona del cinema, destacant per la seva narració èpica, personatges memorables i la música inoblidable d'Ennio Morricone. La direcció de Sergio Leone crea una atmosfera tensa i captivadora, amb seqüències de duel que han esdevingut llegendàries. Les actuacions de Clint Eastwood, Eli Wallach i Lee Van Cleef són excepcionals, aportant profunditat i carisma als seus respectius personatges. La pel·lícula no només defineix el western spaghetti, sinó que també ha influït profundament en la cultura cinematogràfica en general.

El Bueno, el Feo y el Malo és més que una simple pel·lícula de vaquers; és una exploració dels límits morals dels seus personatges en un món on la llei i l'ordre són inexistents. Amb la seva combinació d'humor, violència i drama, és una experiència cinematogràfica que continua captivant audiències generació rere generació.




Comentarios

Entradas populares