AMERICAN PIE



- Títol Original: American Pie

- Director: Paul Weitz

- Guionistes: Adam Herz

- Productors: Chris Moore, Warren Zide, Craig Perry, Chris Weitz

- Música: David Lawrence

- Duració: 95 minuts

- Gènere: comèdia

- Any de Producció: 1999

- País de Producció: Estats Units

- Lloc de Gravació:  es va gravar principalment a Long Beach, Califòrnia.


- Actors Principals:

- Jason Biggs: Jim Levenstein

- Chris Klein: Chris "Oz" Ostreicher

- Thomas Ian Nicholas: Kevin Myers

- Alyson Hannigan: Michelle Flaherty

- Shannon Elizabeth: Nadia

- Tara Reid: Vicky Lathum

- Eddie Kaye Thomas: Paul Finch

- Seann William Scott: Steve Stifler

- Eugene Levy: Noah Levenstein


- Sinopsi:

American Pie és una comèdia que tracta d'un grup d'amics d'institut que fan un pacte per perdre la virginitat abans de graduar-se. La pel·lícula es centra principalment en Jim Levenstein, les seves desastroses aventures sexuals i les seves relacions amb els seus amics i la seva família. Cada personatge afronta la seva pròpia trajectòria en el camí cap a la maduresa sexual, amb moments còmics i situacions embarassoses. Entre les històries memorables hi ha l'incident famós amb un pastíss de poma i els intents d'enamorar a les noies dels seus somnis.


- Opinió personal:

American Pie és una de les comèdies adolescents més icòniques de la seva època, destacant per la seva irreverència i el seu humor desvergonyit. Tot i les seves situacions exagerades, la pel·lícula captura de manera efectiva les inseguretats i els desafiaments de l'adolescència, especialment en relació amb la sexualitat i les relacions personals. Les actuacions dels joves actors són convincents i aporten un encant especial a la pel·lícula, amb Jason Biggs liderant un repartiment equilibrat.

El guió d'Adam Herz és enginyós i sap combinar moments còmics amb tocs d'emoció genuïna. La direcció de Paul Weitz manté un ritme àgil, permetent que les escenes humorístiques brillin sense perdre de vista la història central. American Pie també va destacar pel seu impacte cultural, popularitzant moltes frases i situacions que es van convertir en part del vocabulari juvenil de l'època.

En conjunt, American Pie és una pel·lícula que, tot i els seus excessos, ofereix una mirada divertida i nostàlgica a les experiències universals de créixer i descobrir la pròpia identitat. Tot i que potser no és per a tots els gustos, la seva influència en el gènere de comèdia adolescent és innegable.



Comentarios

Entradas populares