EL NAIXAMENT DEL CINEMA

1. Qui pot ser considerat el pare de la indústria cinematogràfica?Per quins motius?                                                                                                                                                            Diverses figures han estat considerades com a "pares" de la indústria cinematogràfica, com Thomas Edison i els germans Lumière. Edison va desenvolupar el quinetògraf, mentre que els germans Lumière van inventar el cinematògraf, contribuint amb les primeres exhibicions. 


2. On i com va apareixer la indústria cinematogràfica?                                                            

La indústria cinematogràfica va aparèixer a finals del segle XIX, amb les primeres projeccions públiques dels germans Lumière a París el 1895 i amb els primers estudis cinematogràfics als EUA poc després. 


3. Quines foren les primeres productores i quin tipus de cinema feien?

Les primeres productores com Edison Studios i Lumière van crear films curts, documentals i escenes quotidianes. Georges Méliès, pioner francès, va introduir elements de ficció amb efectes especials.


4.Quina importancia va tenir la productora Itala films?                 

Itala Films, fundada per Giovanni Pastrone, va ser important pel seu film "Cabiria" (1914), que va influir en la grandesa del cinema èpic i va ser clau en el desenvolupament de la indústria italiana. 


5. Explica per quin motiu la indústria del cinema als EUA es va establir a Hollywood.                                                               

Hollywood es va establir com a centre cinematogràfic als EUA principalment per raons climàtiques favorables i l'accés a diferents entorns. A més, la indústria es va concentrar allà per escapar-se dels patents d'Edison a la costa est.


6. Explica les principals característiques del cinema de Hollywood i la seva relació amb I'Star System.


El cinema de Hollywood es caracteritza per grans produccions, èmfasis en la narrativa, tecnologia avançada i l'ús de l'Star System, que promou estrelles com a ídols populars per atreure audiència. Això va consolidar la indústria com la més influent del món.













Comentarios

Entradas populares