FOTORREPORTERS


FOTORREPORTERS 


  1. El rol dels fotorreporters es basa en documentar fets històrics, però amb sensibilitat, a través d'imatges dels successos que succeeixen actualment. Als seus treballs als anomenem fotorreportatges , que es caracteritzen per tindre una narrativa marcada per les pròpies imatges, a les quals acompanya una petita frase com a reflexió. Estan subdividides per pàgines (una per cada cara) i totes guarden una estreta relació entre si.

Alguns dels fotorreporters més reconeguts i importants de la història de la fotografia són:



·Robert Capa (1913-1954): va ser un famós fotoperiodista i corresponsal de guerra. És conegut pel seu treball durant la Guerra Civil Espanyola i la Segona Guerra Mundial. Una de les seves imatges més icòniques és The Falling Soldier presa durant la Guerra Civil Espanyola. Va fundar l'agència de fotografia Magnum juntament amb altres fotògrafs destacats.


 


·Dorothea Lange (1895-1965): va ser una influent  fotògrafa documental nord-americana, especialment  coneguda pel seu treball durant la Gran Depressió. La   seva fotografia més famosa és "Migrant Mother", que captura la difícil realitat d'una mare migrant durant   aquesta època.







  1. ·James Nachtwey (nascut al 1948): és un fotoperiodista de guerra nord-americà que ha cobert conflictes i crisis humanitàries a tot el món. El seu treball se centra a documentar el patiment humà i ha rebut nombrosos premis per la seva valentia i excel·lència a la fotografia.






  1. ·Margaret Bourke-White (1904-1971): Pionera al fotoperiodisme, va ser la primera fotògrafa de guerra acreditada per l'exèrcit dels Estats Units i la primera dona fotògrafa per a la revista LIFE. Va cobrir esdeveniments clau com la Segona Guerra Mundial i la Partició d'Índia.


  2. ·Sebastiao Salgado (nascut al 1944):
    és un fotògraf documental brasiler conegut pel seu treball que aborda qüestions socials i mediambientals. La seva sèrie “Genesis” i “Workers” són exemples del seu compromís amb capturar la vida humana en diverses condicions i entorns.

Comentarios

Entradas populares